زمانی که فرش ماشینی را تولید می کنند و فرش در مرحله ی آماده کردن الیاف می باشد ، اگر از مقدار کافی آب و روغن استفاده نشود یا دستگاه هایی که برای ریسندگی فرش کاربرد دارند به طور اصولی تنظیم نشده باشد ، یا اگر از آهار استفاده نکنند و تثبیت حرارتی به صورت صحیح انجام نپذیرد ، پرزدهی به مراتب بیشتر از حالت عادی خواهد شد و در صورت رعایت موارد فوق شاهد کاهش پرزدهی فرش های ماشینی خواهیم بود.
همه ی فرش های ماشینی در اندازه های مختلف نخ خاب دارند ، برای این که این نخ خاب ها دارای استحکام باشند از آهار استفاده می شود. در برخی از مواقع که الیاف ها از حالت معمول بلندتر هستند و یا از آهار برای مهار کردن آن ها استفاده نمی شود فرش دچار پرزدهی می شود. البته پاخوری زیاد هم سبب افزایش میزان پرزدهی خواهد شد.
مدت و شدت پرزدهی فرش های ماشینی وابسته به عوامل مختلفی است. از مهمترین این عوامل می توانیم به ضخامت نخ زمینه ، کیفیت آهار به کار رفته ، کیفیت الیاف به کار رفته ، نوع نخ ، ساختمان نخ ، چگونگی وصل شدن نخ خاب فرش به زمینه و بسیاری عوامل دیگر اشاره کنیم. یکی از مهمترین عواملی که مدت و شدت پرزدهی فرش های ماشینی را تحت تأثیر قرار می دهد تراکم و تعداد شانه ی فرش است. هر چقدر تعداد شانه و تراکم یک فرش بیشتر باشد پرزدهی نیز کمتر خواهد بود. فرش های ماشینی در انواع شانه های ۷۰۰ ، ۱۰۰۰ و ۱۲۰۰ شانه هستند و بر این اساس میزان پرزدهی فرش های ماشینی ۱۲۰۰ شانه از ۷۰۰ و ۱۰۰۰ شانه کمتر است و از مهمترین نکاتی است که در موقع خرید فرش باید به آن توجه شود.